Меню Рубрики

Чим людина мусить вивищуватися…

Людина створена Богом на добрі діла. Цим вона мусить відрізнятися від тварин, створених для людини й одне для одного. Це — чоло віку цього!!! Чоловік !

Якщо я не творю добрих діл — я грішу!!! Святе місце пустим не буває. І правильно кажуть у народі, бо ваша душа буде заповнена Духом Святим у Господі, або духами нечистими, диявольськими, які входять в людину через її тіло, очі, слух, нюх, розум (завидки, егоїзм, цинізм, властолюбство, грошолюбство, лукавство, обман, пусті та гнилі слова).

Хрещення Духом Святим — обов’язкова умова для створення КРАСИВОЇ ДУШІ. 1 Петра 3 гл. 1.6.

Рядки з пісні: «Я не прекрасен может быть наружно, Зато душой красив наверняка…».

Людина

Якось, розмовляючи зі своїм знайомим я зайняв тему стосунків людей в Україні один з одним. При тому, стосунки сусідів у селах. (Національність — українці. Не олігархи. Не депутати. Не алкоголіки і не наркомани. Не кримінальні авторитети. Не міністри, а така собі людина, майже одного рівня достатку).

Як вияснилося, у нас була досить не втішна картина моралі та людських стосунків у середовищі більшості «православних» українців… Жадність, бажання ближньому невдач, намагання за рахунок ближнього розширити межі земельних володінь… Не здатність людини стати на захист сусіда, коли грабіжники його обкрадають… (Бояться помсти грабіжників).

Аналоги стосунків у живій природі.

Я, трохи пізніше, згадав свого дворового собаку у селі… Не раз приходилося спостерігати, як сусідський, відв’язаний пес, прибігав до нас у двір і наш, добровільно (а можливо й свідомо) поступався йому своїм місцем у будці. Сам же, терпляче сидів на холоді рядом. В Інтернеті, в розділі курйозів, часто показують диких та свійських тварин, які вигодовують малих звірят не своєї породи… Як вони дружать… І я з подивом помітив, що ці рідкісні випадки дружби й співчуття тварин, майже такі ж самі рідкісні й у середовищі людей… Так само, рідко хто поступиться місцем такому ж як і сам… Або молодшому… А чому б і ні? Спробуйте помінятися тимчасово місцями з ближньою тобі людиною — незнайомою… Ти постоїш, а його ноги — відпочинуть… Це — благородно!!!

Бог створив людину на добрі діла.

Так само й серед людей — жорстокість, егоїзм, зло, агресивність, хижість, лукавство й підступність — майже спів-падають у відсотках зі стосунками у середовищі звірів… Що це? Випадковість? Ні !!! Сам Христос порівнював таких зі свиньми та собаками… «І не давайте святині псам… І не кидайте перли свої перед свиньми…). Пам’ятаєте?

Справа у тому, що людина створена за образом Божим. Але подоби Божої їй ще належить досягнути через віру в Іісуса Христа та Його вчення, передане нам Святими Апостолами (посланниками). Інакше — ми ті ж самі звірі з добром і злом у перемішку… Чи думали ви над цим? Чи зрівнювали себе з тваринами, які проявляли чудеса відданості, жертовності й дружби до людини?

А що творить людина? Замість удосконалення внутрішньої своєї людини (сутності), прикрашає себе зовні… Фарбується, прикрашається золотими прикрасами, одягає взуття на високих підборах (вивищується…), на руках перстені, на тілі татуювання, брови вищипані, волосся перефарбоване… І все це — обман і неправда про цю людину. Фарби змиються, перстені стануть ненависними після грубого слова дівчини, високі підбори на ніч — знімуться і стане «красуня» нижчою… Так і чоловіки… Ті, які внутрішньо красиві й сильні духом, як правило мало помітні й скромні. Це надійна опора у житті. А от ті, що себе вивищують зовні — татуюванням, одягом, спеціально накачаними біцебсами, байкери-красавчики, навряд чи комусь будуть надійною опорою і поміччю у буденному житті… Це «нарциси», «альфонси», егоїсти — одним словом.

Як же удосконалюватися для життя надійного, радісного і достойного?

Людина — творіння Боже і жити їй належить по Його волі, а це означає — по вченню Іісуса Христа. Євангелія від Матвія 17. 5.

Яке це загадкове й мало досліджене слово і суть її ніхто не може узагальнити… Але все можливо Богу. Він Всемогутній і Премудрий, Всезнаючий і Милостивий, Справедливий і Благий… Слава Йому одному й більше нікому — Творцю небес і землі, нашому Отцю Небесному. Бо Він заслуговує на честь і славу , і хвалу, й подяку… Слава Отцю, Сину і Святому Духу. Амінь. (Що означає — так і є).

22.08.2019 р. Раб Божий Михаїл.

Популярные записи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

%d такие блоггеры, как: