Меню Рубрики

Совість не дає спати.

Чому буває безсоння у більшості старих людей? 

Мета цієї роботи — змістити баланс у бік добра, життя по-Христу, а не по стихіях світу цього.

Совість, колись зневажена, не дає спати.

Не обманюйтеся. Бог зневаженим не буває. Що людина посіє, те і пожне. Галатам 6.7. (Тут напрошується висновок щодо храму Божого, Його оселі).

Отже, за все життя у людини зібралося багато незавершених, легковажно відкладених надалі діл; ця людина безліч разів чинила проти власної совісті, не прислухаючися до її тихого, ненав’язливого голосу; ображала інших; осуджувала; лукавила, чинила неправду Але, якби ця людина знала, що кожен її рух, кожна незавершена справа назавжди записується в її ж пам’ять  І нікуди втекти від цих записів неможливо. Записуються і добрі діла цієї людини. Тому є така, найкоротша заповідь: «Пильнуйте». Марк 13.37. За чим пильнувати? За власною совістю і життю по Христу.

Головна мета цієї роботи — змістити баланс у бік добра.


Не можуть спокійно спати, бо часто не виконували волі власної совісті.

Ви чули, як декотрі, які втрапляли у смертельну небезпеку, розказували, що вони в одну мить все своє життя згадали… Отже, запис в пам’яті, існує.

Святий Апостол Іван у 1 посланні 2.6. так нас наставляє: «а хто до­тримує слово Його, в тому істинно любов Божа здійснилася; з цього пізнаємо‚ що ми в Ньому. 6 Хто говорить, що перебуває в Ньому, той повинен діяти так, як Він діяв». (У тому числі й у пильнуванні за своєю совістю).

Іісус Христос був дуже пильним живучи в тілі. Він, у Новому Завіті, нам передав розуміння основних наших можливостей і вад.


Господь навчає через Святих Апостолів

«Випробовуйте самі себе, чи в вірі ви? Досліджуйте самих себе. Чи ви не знаєте самих себе, що Іісус Христос в вас? Хіба що тільки ви не те, чим повинні бути». 2 Кор. 13.5.

Бо, як Отець має життя в Самому Собі, так і Сину дав мати життя в Самому Собі.

… ви, вiруючи в Сина Божого, маєте життя вiчне. 1 Івана 5.13.

Хто вірує в Си­на Божого, має свідчення в собі самому; 1 Івана 5.10.

(Усе сходиться).

Коли язичники, що не мають закону, з природи законне чинять, вони, не маючи закону, самi собi закон: 15 вони показують, що справа закону написана у них в серцях (Це і є скрижалі. Їх дві, оскільки серце має таку будову), про що свiдчить їхня совiсть i думки їхнi, якi то звинувачують, то виправдовують одна одну‚ (ознаки суду) 16 у той день, коли за моїм благовiстям, Бог буде судити таєм­нi дiла людей через Iсуса Христа. Рим. 2 . 14-16.

Христос розповів, як боротися з гріхами і навчив, як творити добрі діла. Сильнішої науки аніж Євангеліє, на планеті Земля не існує. Хочете – вірте, хочете – ні. Мій голос знову тихий…


Жити по добрій совісті навчає Господь

4 Бо неможливо — тих‚ що один раз просвiтилися‚ i прийняли дар небесний‚ i стали причасниками Духа Святого, 5 i скуштували доброго слова Божого, i сили майбутнього вiку, 6 i вiдпали, знову обновля­ти покаянням, коли вони знову розпинають у собi Сина Божого i зневажають Його7 Земля, що п’є дощ, який часто падає на неї, та вирощує рослину, корисну тим, для кого вона обробляється, дiстає благословення вiд Бога; 8 а та, на якiй ростуть терня й будяки, негiдна i близька до прокляття, кiнець якого — спалення. Євреям 6. 4-6.   А далі читаємо про яке саме спалення йдеться мова.


Як вірно розуміти написане

Дух же ясно говорить, що в останнi часи вiдступлять де­якi вiд вiри, слухаючи духiв спокусникiв i вчення бiсiвськi, 2 через лицемiрство лжесловесникiв, спалених у совiстi своїй… 1 Тимофію 4.2. (А тут напрошується думка про слова Господа: «Земля і всі діла на ній згорять». Не духовні, плотські люди, горять у власній совісті.

Бо Христос увiйшов не в рукотворне святилище, створене за зразком iстинного, але в са­ме небо, щоб постати нинi за нас перед лице Боже. Євр.9.24. Якщо Христос в нас і ми маємо його духа, то чи ви думаєте, що даремно Писання говорить: «До ревнощів любить дух, який вселився в нас»? 6 Але тим бiльшу дає благодать; тому й сказано: «Бог гордим противиться, а смиренним дає благодать».

Як ревнивий чоловік стежить за кожним кроком, кожним порухом дружини, так і дух, який живе в нас, стежить за нашими вчинками і думками… І в залежності від того, як ми виконуємо його волю — за добрі діла нагороджує нас миром і спокоєм, або карає нас за гріхи.


Про вічні муки і відсутність спокою

І ще: «І третій ангел ішов за ними слідом, кажучи гучним голосом: хто покло­няється звірові і образу його і приймає карбування на чоло своє або на руку свою, 10 той питиме вино гніву Бо­жого, вино нерозведене, приготов­лене в чаші гніву Його, і буде мучений у вогні і сірці перед святими анге­лами і перед Агнцем; 11 і дим мучення їх здійма­тиметься повік, і не матимуть спокою ні вдень, ні вночі ті, що поклоняються звірові і обра­зу його, і ті, що при­ймають карбування імені його. Одкр. 14.9-11.

Це і є темрява зовнішня, там де вічний плач і скрегіт зубів.

12 Тут терпіння святих, які дотримуються заповідей Божих і віри в Іісуса». Одкровення 14.11.

21 Так i нас ни­нi‚ по­дiбно до цього образу, хрещення, не обмивання тiлесної нечистоти, а обіцяння Боговi доброї совiсті, спасає воскресінням Iсуса Христа, 22 Який, зiйшовши на не­бо, перебуває праворуч Бога i Яко­му скорились ангели, i влади, i сили. 1 Петра 3.21.


Добрий приклад покаяння і спасіння

Друзі, краще покаятися, таким чином прибрати усі перешкоди «приготуйте путь Господеві, прямими зробіть стежки Йому», виправившися так, як це зробив Закхей.

(Закхей, вставши, сказав Господеві: Господи, половину добра мого я віддам убогим і, якщо кого скривдив чим, поверну вчетверо. 9 Ісус сказав йому: нині прийшло спасіння дому цьому, бо і він син Авраамів. 10 Прийшов бо Син Людський знайти і спасти, що загинуло).

Закхей отримав прощення всіх гріхів і розпочав жити по-новому.


Увійти у спокій Господній — велика благодать

Тому біймося, щоб, коли ще лишається обiтниця увiйти до спокою Його, хтось iз вас не запiз­нився. 2 Бо i нам воно сповiщено, як i тим; але не принесло їм користи почуте слово, не з’єднане з вiрою тих, що слухали. 3 А вхо­димо до спокою ми, що увiрували, бо Вiн сказав: «Я поклявся в гнiвi Моїм, що вони не ввiйдуть до спокою Мого», хоч дiла Його були за­вершенi ще на початку свiту. 4 Бо десь сказано про сьомий день так: «I спочив Бог у день сьомий вiд усiх дiл Своїх». 5 I ще тут: «Hе ввi­йдуть до спокою Мого». 6 Отже, як деяким залишається ввiйти до нього, а тi, яким ранiше благозвiщено, не ввiйшли до нього за не­покiрнiсть, 7 то Вiн призначає ще якийсь день‚ «нинi», кажучи через Давида, що пiсля такого довгого часу, як раніше сказано: «Нинi, коли почуєте голос Його, не зро­бiть жорстокими сердець ваших». Євр. 4.1-7.

Покайтеся і Бог заспокоїть вашу совість.

Покайтеся і зверніться до «чистого словесного молока» — Нового Заповіту Господа нашого і Спасителя Іісуса Христа, Який «спасе людей Своїх від гріхів їх». Матв. 1.21.

Щоб випробувана вiра ваша виявилася коштовнi­шою за золото, що гине, хоч i очищається вогнем, на похвалу i честь i славу під час об’явлення Iсуса Христа, 8 Якого, не бачивши, любите, i в Якого вiруєте, хоч донині не бачили, і радієте радістю невимовною і преславною, 9 досягаючи, нарештi, вiрою вашою спа­сiння душ.    1 Петра 1.7. Це дія Господня.

Оце і означають слова Господа: Це творю усе нове. Одкровення 21.5. Нове творіння. 2 Кор.5.17. (Прочитайте повністю ці місця з Писання).


Застереження

Хай не бентежить вас прийом використання речень з різних місць Писання. Так говорить Господь: «Я єсм Алфа і Омега, початок і кінець». Одкровення 21.6. 

Алфа — початок грецького алфавіту, а Омега остання буква грецького алфавіту. Таким чином Господь сказав, що Його Слово написане за принципом азбуки й ним так і треба користуватися — вибірково… Так само як це робив і Сам Господь…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

%d такие блоггеры, как: