Меню Рубрики

За що нас, Боже, караєш? Каятися потрібно.

  Бог карає дітей грішників до третього і четвертого роду… Треба каятися.

Головна мета цієї роботи — змістити баланс у бік добра і життя по-Христу, а не за стихіями світу цього. За що нас, Боже, караєш? За відступлення від істини. Це особливо стосується моїх земляків, 80% яких хрещені у «православній церкві«.

Додатково пропоную вам, шановні, самостійно обдумати деякі причини, за що нас Бог карає, та зробити свої висновки, щодо себе, бо немає людини без гріха.

І справді — за що карає Бог?

Якось у своїй передачі Володимир Яворівський сказав:  «За що нас, Боже, караєш?…»

А я говорю: «За те, що грішите і не каєтеся».

Каятися треба усім, бо написано: «Немає праведного жодного, немає, хто Бога шукав би, усі повідступали…».

     Декотрі щойно подумали: «А в чому мені каятися? Я не грішу…»



Каятися є в чому

А я кажу вам: «Покайтеся, бо наблизилося Царство Небесне»…

… кожен у своїх гріхах:  (я скажу у чому, а ви доповніть коли щось пропущу).  Отже, хто у гордості та пихатості, а хто у жадібності, одні у байдужості, а інші в осудженні собі подібних, в осудженні вищих начальств, у злих ділах, бо: недружелюбні, сварливі, мстиві, підлабузники та лицеміри.

У любостяжанні (накопиченні багатств земних), у лукавстві, марнославстві та пустих балачках, безвідповідальності та у пустих мріях, вигадках і забобонах.

Обман у торгівлі… І чим далі — тим нахабніший, підступніший і лукавий.

В об’їданні, лінощах, у заздрощах, нашептах, хабарництві (одні беруть, а другі дають), у продажності (за пайки голосують), у судах неправдивих та продажних, у корупції, в егоїзмі та цинізмі, у блуді, пияцтві, різного роду наркозалежності, лихослів’ї, в убивствах (у тому числі аборти ,  і як правило за згоди та участі ближніх. І це заради власного комфорту.

Так само, у прадавні часи було правилом, приносити в жертву малечу аби мати прихильність богів (знову ж таки — для власного комфорту. Нічого не змінилося в принципі…), більшість у неповазі до батьків та старших за віком, у крадіжках (привласненнях не свого), ухиляннях від сплати податків, у злих помислах, нетерпінні та нестриманості, у віроломстві, ненависті, винахідливості на всяке зло,  у неправді, у тому що створюєте собі ідолів і служите їм…


А Бог карає ще й за такі провини…

Створюєте собі кумирів і надієтеся на них… Допомогли вони вам? (Нар. депи, наприклад, або інші політичні поводирі, на яких ви надієтеся і чекаєте їх благодіянь).

Нікому не віддам Своєї слави, говорить Господь… А ви що робите? Кого славите?

Замість того, щоб прославити Бога вашого, славите Україну… Своїх героїв… ??? Що може бути для вас важливіше і вище, як ваш власний дух совісті і честі???

А Господь каже: «Нікому не віддам Своєї слави…». Отже чините противно Богу!!! А точніше — своєму власному духу любові. Чому самі себе так зневажаєте???

У тому, що полюбили більше ці діла темряви ніж світло Боже і не каєтеся…

І разом з тим – у сміхотворстві та розвагах (а поряд же іде війна і смерть та горе…).

Хоча б декілька таких характерних стійких ознак хіба не маєте? Тому і треба каятися.

      Знайте ж – перед покаянням потрібні: визнання своїх гріхів, піст і молитва… 


      (Я вже звертався до ведучих «Променя» і надіюся, що ці звертання будуть сприйняті не як дорікання, або осудження, а як логічні настанови старшої  людини по віку, досвіду і духовній освіті).


Викрив я гріховність людей, а радіоведучі не погодилися

А ви обурюєтеся, пані Тетяно (Кононенко), (як висловилася Ольга Бродська) і кажете «ми почули вас як завжди, все упирається в те, що ми якісь не такі», а далі «я думаю, що з нами якраз усе гаразд». 06.12.2016 р. йшла мова про офшорний скандал, на 36 хвилині вранішньої передачі. Обман і неправда – якраз  із такими, хто вважає себе (за попереднім висловом) безгрішними —  і негаразди, бо з таких формується більшість України і відповідний безлад. Ви і подібно до вас, майже уся Україна, не такі, поки не покаєтеся, запевняю вас.

Але особливо – егоїзм, лінощі аналітично мислити і байдужість.

Людина створена з досить пристойним запасом

Зверніть увагу — має двоє очей, дві руки, дві ноги, два вуха, дві ніздрі, а ті життєво важливі органи, які по одному , захищені грудною кліткою, черепом… Окрім того, народжена дитина захищена двома душами — батьком та матір’ю, вирощується ними… Ще існує коло суспільства, общини, держави з цілою низкою системної охорони та підтримки.

Але людина, підростаючи, ухиляється у шкідливі для себе ситуації, звички, та спроби, наведені вище. Як правило, запасні та захисні можливості досить швидко втрачають свої функції і тоді людина хворіє, потрапляє в аварії, труїться, і в кінці — гине. Людина, маючи розум, руйнує бездумно ще й навколишній світ — нищить природу, забруднює її заради тимчасових вигод.

Кара Божа… Звідкіля початок?

Людина, заради легкої наживи робить дуже багато шкоди ближнім — обманює, краде, убиває, лукавить в різних інтерпретаціях. Як ви вважаєте, що вона залишить своїм дітям — яку природу і яке суспільство собі подібних? А ви кажете: «За що нас, Боже, Караєш?» А за все, що самі ж і створюєте… То хто карає? І ще одна звичка — свої провини «валити» на когось…

За що нас , Боже, караєш? Тепер відомо?


Неприємні говорю речі, але — правдиві. Той же, хто знає та приховує ці недоліки, не викриває їх або тішить себе і других тим, що все у нас добре, подібний до лікаря, який знає смертельний діагноз хворого, а не каже з «гуманних» поглядів. Ні, викривати хворобу треба якомога раніше, діагностувати та лікувати і чим раніше, тим краще.

Рекомендую прочитати ознаки гріховності у 2 посланні Св. Апостола Павла до Тимофія у третій главі з 1 по 5 вірш включно.

Який же вихід зі становища? Як позбутися такого прокляття?

Тільки через вчення Іісуса Христа і виконання його заповідей, через віру в прощення гріхів та прикладання зусиль…

якщо не робиш доброго, то біля дверей гріх лежить; він тягне тебе до себе, але ти пануй над ним. Буття 4.7. То ж — пильнуйте!

Застосовуйте Ключі Царства Небесного і переможете гріх.

«Бо так відкриється вам вільний вхід у вічне Царство Господа нашого і Спасителя Іісуса Христа». І далі, з 5 вірша, маємо обіцяні ключі – їх сім.

                             1)                 Віра,
                              2)        Доброчинність,
                              3)         Розсудливість,
                              4)         Стриманість, 
                              5)            Терпіння,
                              6)           Благочестя,                                 Якова.1.27.
                              7)        Братолюбство.

А в братолюбстві – любов – то вже мета, якої ми досягаємо, застосовуючи ці ключі(почуття навиками привчаючи) – оскільки Бог є любов.

Амінь! (що означає — так і є). Прошу,  ваші доповнення…

Сайт — myhayl.com.ua — завжди до ваших послуг.

Можете продовжити читання статтею на цьому ж сайті «Праведність».

07.12.2016 р.                                                            Ваш друг – Михайло.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

%d такие блоггеры, как: