Меню Рубрики

Єгова — Сущий…

Ім’я Господнє Єгова — Сущий.

З часом я поповнюю текст цієї роботи новими свідченнями (особливо в кінці роботи).

Свідки Іісусові (Об’яв. 17.6,  Дії 1.8,  Дії 42,43

тим, хто називає себе «Свідками Єгови».

Використаний «Переклад нового світу».

З самого початку цієї роботи застерігаю тебе, читачу, що у «Перекладі нового світу» тих, хто себе називає «Свідками Єгови» є перекручення. По-перше Іісус Христос у них не є Богом, але тільки пророком, тільки Сином Божим. (Слово Син, вони пишуть з малої букви). Так само і вислів Дух Святий — пишуть з малої букви. Себто принижують Бога у двох Його іпостасях. Та заборонить Господь.

Але, навіть у своєму перекладі, вони не можуть позбутися божественної суті Іісуса Христа і Його святого імені, призиваючи Яке належить нам спастися.

Самі ж свідчать у своєму Новому перекладі:

до Божого збору в Кори́нфі,+ до вас, освячених, щоб перебувати в єдності з Христом Ісусом,+і покликаних бути святими, а також до всіх усюди, хто кличе ім’я Господа Ісуса Христа,+ Господа їхнього й нашого.   1 Кор. 1,2.

Крім того, Ісус наказав нам проповідувати народу і давати ґрунтовне свідчення,+ що Бог призначив саме його суддею живих і мертвих.+ 43  І всі пророки свідчать про нього,+ що кожен, хто повірить у нього, отримає прощення гріхів через його ім’я».+  Дії 10, 42,43.

Матв 7. 21 Не кожен, хто каже до мене: “Господи, Господи”, увійде в Царство небесне, а тільки той, хто чинить волю мого Батька,+який на небі.

А чому не Єгова, А Господи??? І знову ж — Царство Небесне… Не визнають же…

Матв. 17.5. Воля ж Батька: з хмари пролунав голос: «Це Син мій улюблений. Я ним задоволений.+ Слухайте його».

(взагалі то : «В Якому Моя блага воля»). І, кожен, хто повірить у нього, отримає прощення гріхів через його ім’я».

А в прощенні гріхів і є суть спасіння!!!



Канонічний переклад

Iстину кажу у Христi, не обманюю, совiсть моя свiдчить менi Духом Святим, 2 що велика менi печаль i безупинний бiль сер­цю моєму: 3 я жадав би сам бути вiд­лученим вiд Христа за братiв моїх, рідних менi по плотi, 4 тобто iзраїльтян, яким належить усиновлення, i слава, i заповiти, i законоположення, i богослужiння, i обiтницi; 5 їхнi й отцi, i вiд них Христос по плотi, Сущий над усi­ма Бог, благословенний повiк, амiнь. Рим. 9.1-5.

Порівняйте, виділене червоним, з канонічного перекладу з перекладом нового світу і побачите лукаву підміну…




Переклад нового світу («Свідків Єгови»).

Як учень Христа, кажу правду, не обманюю, бо моє сумління під впливом святого духу свідчить разом зі мною:  серце моє сповнене великої журби та невпинного болю.  Адже я готовий бути про́клятим і відлученим від Христа заради братів, своїх родичів за тілом,  ізраїльтян. Їх усиновив Бог,а вони мають славу, угоди,б Законв і обіцянки;г також їм доручено священне служіння.д  Вони є нащадками патріархів,е від яких походить за тілом і Христос. є Нехай Богу, який є над усім, вічно лине хвала. Амінь.


(Намагаються відокремити слово Бог від Іісуса Христа). Не врахували, що Іісус Христос був у плоті, на землі, і це один Його стан. Потім, після воскресіння — перейшов у дещо інший стан. Написано: «І якщо ми й знали Іісуса Христа по плоті, то тепер не знаємо». Що це означає? Це значить, що плоть Іісуса не відіграє у нашому спасінні ролі і знати її — немає потреби.



кожен, хто звеличується, буде принижений, а хто упокорюється, буде звеличений

Ще одна груба помилка тих, що себе називають «Свідками Єгови» (як і тих, що себе називають «православними» — як такими, що правильно славлять Бога). Вони вважають, що тільки члени їхньої організації спасуться, не звертаючи уваги на слова Господа Іісуса Христа (до речі, у перекладі Нового світу), Який сказав:

А для тих, хто був впевнений у своїй праведностід та вважав інших за ніщо, Ісус навів такий приклад: 10  «Два чоловіки ввійшли у храм помолитися — один фарисей, а другий збирач податків. 11  Фарисей став і почав молитися подумки: “Боже, дякую тобі, що я не такий, як інші — здирники, неправедні, перелюбники — або як он той збирач податків.е 12  Я пощу двічі на тиждень і даю десятину з усього, що набуваю”.є 13  А збирач податків стояв віддалік, не наважуючись навіть підвести очі до неба. Він тільки бив себе в груди і говорив: “Боже, будь ласкавим до мене, грішника”.ж14  Кажу вам: цей чоловік пішов додому праведнішим, ніж фарисей.з Бо кожен, хто звеличується, буде принижений, а хто упокорюється, буде звеличений». Луки 18.9-14.


Божественність Іісуса Христа не треба принижувати

 «Ось мій слуга,+ якого я вибрав, мій любий, яким я*задоволений!+ Я дам йому свій дух,+ і він роз’яснить народам, що таке справедливість (істина ж!)  19  Він не буде ні сваритися,+ ні голосно кричати, і ніхто не почує його голосу на головних вулицях.20  Очеретини надломленої він не доломить і тліючого ґнота не загасить,+ аж поки не встановить справедливості. 21  І на його ім’я народи покладатимуть надію».      (Ісая). Матв.12.18-21.

Пишуть з малої букви: «мій», «він», «його», а в канонічному перекладі ці слова пишуться з великої букви.

Та і слово Господь, у Біблії, замінили на слово Єгова там, де їм захотілося і де тільки було можливо по тексту (навіть штучно і це помітно!).

Варто згадати наполегливість, з якою «свідки Єгови» проповідують слово Боже. Ходять по двоє, не сидять на місці. Проповідують здоровий спосіб життя. Свідчать про діла Божі. Визнають Іісуса Христа, як Таким, що прийшов у плоті та Сином Божим. І це дуже добре. Там є дух від Бога і вони перебувають у Бозі і Бог в них. Особливо вражає труд рядових у цій організації. Знову ж таки, не в церкві, а в організації. Тут така тонка і лукава підміна, що відокремлює віруючих за ознакою термінів. Тому і є багато до них зауважень…


Нікуди діватися, визнають, що іменем Іісуса відбувається зцілення

Тоді Петро, сповнений святого духу,+ промовив:«Правителі народу й старійшини!  Якщо ви допитуєте нас сьогодні через добрий вчинок, який ми зробили для каліки,+ і вас цікавить, завдяки кому цей чоловік одужав, 10  то нехай усім вам та цілому ізра́їльському народу буде відомо: ми зробили це іменем Ісуса Христа, назаря́нина,+ якого ви стратили на стовпі,+але якого Бог воскресив з мертвих.+ І оцей чоловік стоїть перед вами здоровий саме завдяки Ісусу. 11  Це “камінь, який ви, будівельники, вважали непотрібним; він же став головним наріжним каменем*”.+ 12  Крім того, ні в кому іншому спасіння немає, адже з-поміж усіх людей під небом Бог більше нікому не дав такого імені,+ завдяки якому можна було б отримати спасіння».  Дії 8, 8-12.


Упосередковано, «Свідки Єгови» виходять на ім’я Іісуса Христа

Одягнений він у вбрання, заплямоване*кров’ю, а ім’я його — Слово+ Боже. Об.19.13.

Повернусь обличчям до твого святого храму* і вклонюся.+Я вихвалятиму твоє ім’я,+бо ти виявляєш віддану любов і вірність. Бо ти звеличив своє слово (вище всякого імені Твого) та ім’я своє понад усе інше*!   Пс. 137.2.

(Тут бачу штучно створений текст «під свідків Єгови» . Де навмисно розділяється Отець і Син — ЦЕ ОБМАН!!!

Більше того, коли він прийшов як людина*, він упокорився і залишався слухняним навіть до смерті+ — смерті на стовпі мук*.+  Саме тому Бог підніс його на вище становище+і великодушно дав йому ім’я, вище від будь-якого іншого імені.+10  

Тут прямо говориться, про ім’я, яке закликати, аби спастися!!!

(У їхньому ж перекладі).

Він зробив це для того, щоб перед Ісусовим ім’ям схилилось кожне коліно — ті, хто на небі, хто на землі і хто під землею, Філ. 2.8-10.

Пишу це, хоча сподіваюся незабаром до тебе прийти. 15  Але якщо і затримаюсь, ти вже знатимеш, як поводитися в Божій сім’ї+ — у зборі Бога живого, а цей збір є стовпом та опорою правди. 16  Священна таємниця відданості Богу, безперечно, велика: «Він був виявлений у тілі,+ визнаний праведним у дусі,+він з’явився ангелам,+ про нього проповідували серед інших народів,+ йому повірили у світі,+ він був забраний у славі». 1 Тим. 3.

(Знову перекручення — не церква, а збір. Наче малозначуще, але мала закваска заквашує все тісто).


 Явно пишеться про Іісуса, навіть у їх перекладі

Переможця я зроблю стовпом у храмі мого Бога, і ніщо вже його звідти не усуне. Я напишу на ньому ім’я мого Бога+ та ім’я Нового Єрусалима — міста мого Бога,+ яке сходить від нього з неба, також напишу своє нове ім’я.+ 13  Хто має вуха, нехай слухає, що́ дух говорить зборам (ЦЕРКВАМ!)»”.  Знову перекручення! Об. 3.12-13.

Нове ім’я Боже — ЛЮБОВ

Це ім’я не було розкрито у Старому заповіті. Були відомі тільки такі імена як Ієгова (сущий),  Саваоф (начальник воїнства небесного), ревнитель, Всемогутній, Господь і так далі. Але вони були відомі з древності. У тому числі й Ієгова…

Бог є Дух,+ і ті, хто йому поклоняється, повинні поклонятися в дусі та в правді (в істині!!!) ». Іван. 4. 24. (Так Бог є Дух — самі ж пишуть).

Бог є світло+ і в ньому* немає жодної темряви. 1 Ів. 1.5.

Бог є любов1Ів. 4, 8. Це і є ім’я Бога живого, що тут не зрозумілого?

«Свідчу кожному, хто чує слова пророцтва з цього сувою: коли хтось додасть щось до цього,шБог додасть йому кар, записаних у цьому сувої;ю19  коли ж хтось забере якісь слова з пророцтва в цьому сувої, Бог забере його частку в усьому, про що написано в цьому сувої,— не дозволить споживати плоди з дерев життя і не впустить до святого міста.а20  Той, хто свідчить про все це, каже: “Я скоро прийду”».б«Амінь! Прийди, Господи Ісусе». Об’явлення 22.18-20. 

Їхній переклад їх же і викриває за ті перекручення, які допустили лжевчителі «Свідків Єгови». Амінь.




Им’я Господнє. 

Свідки Іісусові ( Одкр. 17:6;19:10, Діян. 1:8) — для тих, хто шукає Бога. Діян 10:42. церквi Божiй у Коринфi, освяченим у Христi Iсусi, покликаним святим, з усiма, хто призиває iм’я Господа нашого Iсуса Христа, у всякому мiсцi, у них i у нас: 3 благодать вам i мир вiд Бога Отця нашого i Господа Iсуса Христа. 1Кор. 1:2.

Про Hього всi пророки свiдчать, що всякий, хто вірує в Hього‚ одержить вiдпущення грiхiв iменем Його». Діян. 10:43

На ім’я Його уповатимуть народи.… Матф. 12:21

I буде: усякий, хто прикличе iм’я Господнє, спасеться».  Діян. 2:21.

Вiн є камiнь, занедбаний вами, будiвничими, Який став наріжним каменем, i нема нi в кому iншому спасiння, 12 бо немає iншого iменi пiд небом, даного людям, яким належало б спастися нам». Діян. 4:12.

Ім’я Йому: Слово Боже. Одкр. 19:13.

Буду поклонятися перед святим храмом Твоїм і славити ім’я Твоє за милість Твою і правду Твою, бо Ти звеличив слово Твоє вище від усякого імені Твого.  Пс. 137:2.

Тому i Бог звеличив Його i дав Йому iм’я вище над усяке iм’я, 10 щоб перед iменем Iсуса схилилося всяке колiно небесних, земних i пекельних  Фил. 2:9,10


Чиї ми свідки? 

(З канонічної Біблії…).

…але ви приймете силу, коли зійде на вас Дух Святий; i будете Моїми свідками в Єрусалимі та по всій Юдеї й Са­марії та аж до краю землі». Діян. 1.8.

I ми свiдки всього, що зробив Вiн на землi юдейськiй i в Єрусалимi, i що врешті Його вбили, повiсив­ши на деревi. 40  Його Бог воскресив на третiй день, i дав Йому яв­лятися 41 не всьому народовi, а свiд­кам, Богом наперед обраним, нам, якi їли й пили з Hим пiсля воскресіння Його з мертвих. 42 I Вiн повелiв нам проповiдувати людям i свiдчити, що Вiн є призначений вiд Бога Суддя живих i мертвих. 43 Про Hього всi пророки свiдчать, що всякий, хто вірує в Hього‚ одержить вiдпущення грiхiв iменем Його». Діян. 10.39 — 43.

Я, Іоан, брат ваш і співучасник у скорботі і в царстві і в терпінні Ісуса Христа, був на острові, званому Патмос, за слово Боже і за свідчення Ісуса Христа. Одкр. 1.9.

…знаю твої діла, і що ти живеш там, де пре­стіл сата­ни, і що зберігаєш ім’я Моє, і не зрікся віри Моєї навіть у ті дні, коли у вас, де живе сатана, був убитий вірний свідок Мій Антипа. Одкр. 2.13.

Я впав до ніг його, щоб поклонитися йому; але він сказав мені: дивись, не роби цього; я співслужитель тобі і братам твоїм, які мають свідчення Ісусове; Богу по­клонись; бо свідчення Ісу­сове є дух пророцтва. Одкр. 19.10.

Вони перемогли його кров’ю Агнця і словом свід­чення свого і не полюбили душі своєї* навіть до смерти Одкр. 12.11.

Я бачив, що жінка упоєна була кров’ю святих і кров’ю свідків Ісусових, і, бачачи її, дивувався здиву­ванням великим. Одкр. 17.6.

…Також і ви будете свідчити, бо ви спочатку зі Мною. Ін. 15.27.


Тепер про Слово

На початку було Слово, и Слово було у Бога, и Слово було Бог

І Слово стало плоттю, і вселилося між нами, повне благодаті й істини; і ми бачили славу Його, славу, як Єдинородного від Отця. Іван.1:1,14

Бо Немов­ля народилося нам — Син даний нам; владарювання на раменах Його, і наречуть ім’я Йому: Дивний, Радник, Бог кріпкий, Отець вічности, … Іс. 9:6

Бога ніхто не бачив ніколи; Єдинородний Син, Який у лоні Отця, Він явив.     Иоан.1:18.


Про кого це?

I безпереч­­но — велика благочестя тайна: Бог явився у плотi, виправдав Себе в Духові‚ показав Себе ангелам, проповiданий у народах, прийнятий вiрою в свiтi, вознiсся у славi. 1-е Тим. 3:16.

Знаємо також, що Син Божий прийшов i дав нам свiтло i розум, щоб ми пiзнали Бога iстинного i щоб були в iстинному Синi Його Iсусi Христi. Цей є iстинний Бог i життя вiчне. 1-е Івана 5:20.


Припиніть віднімати і додавати!!!

«Hехай вiдступить вiд неправди кожен, хто сповiдує iм’я Господа». 2-е Тимоф. 2:19.

Переможця зроблю стовпом у храмі Бога Мого, і він уже не вийде геть; і на­пишу на ньому ім’я Бога Мого й ім’я міста Бога Мого, нового Єрусалима, що схо­дить з неба від Бога Мого, й ім’я Моє нове. Одкр. 3:12.

Народить же Вона Сина, і наречеш Йому ім’я Ісус, бо Він спасе людей Своїх від гріхів їхніх. Матв. 1.21.

Я, Я Господь, і немає Спасителя, крім Мене. 12 Я передрік і спас і сповістив; а іншого немає у вас, і ви — свідки Мої, говорить Господь, що Я Бог; 13 від початку днів Я Той самий, і ніхто не спасе від руки Моєї; Я зроблю, і хто скасує це? Ісаї 43:11.

Але ви не за плоттю живете, а за духом, якщо тiльки Дух Божий живе у вас. Коли ж хто Духа Христового не має, той i не Його. 10 А коли Христос у вас, то тiло мертве для грiха, але дух живий для праведности. Рим. 8:9,10.

Перебуваючи у плоті, до воскресіння, Господь сказав: « Отець Мій більший за Мене». Іван 14:28.

Таким чином Іісус Христос дав знати Своїм учням, що його плоть не є головною і важливою, але Дух. Та і Святий Апостол Павло підкреслив, що: 16 Тому ми вiднинi нi­кого не знаємо за плоттю; а коли й знали Христа за плоттю, то тепер уже не знаємо. 17 Отже, хто в Христi, той нове створiння; давнє минуло, тепер усе нове. 2 Коринтянам 5.16.


Що тут не зрозуміло? Читайте уважно!

Вiн, будучи образом Божим, не вважав за посягання бути рiвним Боговi‚ 7 але принизив Себе Самого, прийнявши образ раба, зробив­шись подiбним до людей, i з вигляду став як чоловiк; 8 упокорив Себе, був слухняним аж до смерти, i смерти хресної. 9 Тому i Бог звеличив Його i дав Йому iм’я вище над усяке iм’я, 10 щоб перед iменем Iсуса схилилося всяке колiно небесних, земних i пекельних. Филип. 2:6-10 .

Ще раз вам нагадую: …бо в Hьому живе уся пов­нота Божества тiлесно, Колос. 2:9

Так говорить Господь:  Ісус сказав йому: Я є путь, і істина, і життя; ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене. 7 Коли б ви знали Мене, то знали б і Отця Мого. І віднині знаєте Його і бачили Його8 Филип сказав Йому: Господи, покажи нам Отця, і нам вистачить. 9 Ісус сказав йому: стільки часу Я з вами, і ти не знаєш Мене, Филипе? Хто бачив Мене, той і Отця бачив; як же ти говориш: покажи нам Отця? 10 Хіба ти не віриш, що Я в Отці і Отець у Мені? Слова, які Я кажу, не від Себе кажу; Отець, Який в Мені перебуває, Він творить діла. 11 Вірте Мені, що Я в Отці і Отець у Мені. Якщо ж ні, то вірте Мені за самими ділами. Иоанн 14:6,7.


Важливий момент після воскресіння Іісуса

Фома у відповідь сказав Йому: Господь мій і Бог мій! 29 Ісус говорить йому: ти повірив, тому що побачив Мене; блаженні ті, що не бачили й увірували.… Іван 20:28,29.

(Фома невіруючий, краще за декотрих, які вважають себе віруючими, побачив Істинного Бога). Також, суть Бога не проста. Проаналізуйте уважно…

Я і Отець – одно. (Йому одному служи) Івана 10:30.

Бог є любов. (Йому одному служи) 1-е Івана 4:8.

Бог є Дух. (Йому одному служи) Івана 4:24.

Господь є Дух.  (Йому одному служи) 2-е Коринф. 3:17.

Дух есть истина. (Ему одному служи) 2-е Івана 5:6.

Бог є світло. (Йому одному служи) 1-е Івана 1:5.

Написано: “Господу Богу твоєму поклоняйся и Йому одному служи”.Матф. 4:10.              

Бо троє свiдчать на небi: Отець, Слово i Святий Дух; i Цi троє — єдине. (Йому одному служи) 1-е Иоанна 5:7.

Він каже їм: не всі сприймають це слово, а кому дано. Матф. 19:11. (Я декотрим тому і не дивуюся).


Забувають іноді «прискіпливі» дослідники… Зарозумілі…

Тепер ми бачимо нiби у тьмя­ному дзеркалі, тодi ж віч-на-віч; тепер я знаю частково, а тодi пiз­наю, подiбно як i я пiзнаний. 13 Ни­ні ж перебувають цi три: вiра, на­дiя, любов; але бiльша з них любов. 1-е Коринт. 13:12,13.


Тому, скільки не волайте: Єгова!, Єгова! Але, якщо не матимете любові, то будуть ваші надії — марні. 

Слова, які говорю Я вам, суть дух і життя.  Івана 6:63.              

Дух є істина. 1-е Івана 5:6.

Істина зробить вас вільними. Івана 8:32.

Я є путь і істина, і життя. Так говорить Господь. Іван 14:6.

Я є Альфа й Омега, по­чаток і кінець, говорить Гос­подь, Який є і був і гряде, Вседержитель. Одкр. 1:8.

Я є Перший і Останній, 18 і живий; і був мертвий, і ось, живий на віки віків, амінь;  Одкр. 1:18.

(Зверніть увагу, що йдеться мова про грецький алфавіт і словом Божим так треба і користуватися — як алфавітом).


Як ви вважаєте, по тексту, Хто це?

І сказав мені: зверши­лось! Я є Альфа й Омега, початок і кінець; спраглому дам задар­ма від джерела води жи­вої. 7 Переможець успадкує все, і буду йому Богом, і він буде Мені сином. Одкр. 21:6,7.

Ніхто не може прийти до Мене, якщо Отець, Який послав Мене, не залучить його; і Я воскрешу його в останній день. 45 У пророків написано: і будуть усі навчені Богом. Кожен, хто чув Отця і навчився, приходить до Мене. 46 Це не значить, що хтось бачив Отця, хіба лише Той, Хто від Бога; Він бачив Отця. 47 Істинно, істинно кажу вам: хто вірує в Мене, має життя вічне. 48 Я є хліб життя. Іван 6. 44-48.

Ісус сказав йому: Я є путь, і істина, і життя; ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене. 7 Коли б ви знали Мене, то знали б і Отця Мого. І віднині знаєте Його і бачили Його. Іван 14:6.

Діти! Не довго вже бути Мені з вами.( Так говорить Господь Іісус). Іван 13:33.

Ці слова сказав Іісус Христос. Але так, як каже Батько, Отець… Він і є Отець!    

Бачите, яку любов дав нам Отець, щоб нам називатися і бути дітьми Божими. Світ тому не знає нас, що не пізнав Його. 1-е Івана 3:1.

Отже, стережіться лукавих робітників.

       06.01.2019 р.                                                 Раб Божий Михаїл.

Сайт: myhayl.com.ua

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

%d такие блоггеры, как: