Меню Рубрики

Праведність

Що означає праведність?

Мир вам і благодать Господа нашого і Спасителя Іісуса Христа, Який хо­че, щоб усi люди спаслися i досяг­ли пiзнання iстини. 1 Тим.2.4. У нашому народі майже ніхто не може дати визначення тому, що таке праведність. Розглянемо це питання.

Вважаю, що в Україні не відбувається належного навчання віруючих. Говорю про тих, що були хрещені в «православній» церкві. Часто чую від них, грішних і нерозкаяних, мовляв усі грішать і ти теж… Люди не розуміють — що є праведність і не хочуть глибше про це задумуватися. Але хочуть, щоб ними керували праведні чиновники. Ні, такого не буде, бо хороші чиновники можуть бути тільки там, де праведні люди. Але ніхто не хоче розпочинати очищення з себе. Це біда.

Притча про праведну і грішну душу

Я можу пояснити праведність, як постійний труд над власним очищенням. Наприклад, живуть поряд дві господині. У однієї в садибі й на ділянках чисто і бур’яни виполюються своєчасно, а у другої — все заросло бур’янами і у дворі безлад. Нерадива господиня ще й нападає всіляко на дбайливу, та вишукує всілякі дрібні недоліки, аби принизити свою сусідку, поставити її на свій рівень… Каже, що і в неї є бур’яни як і в мене… А може скоро виростуть, а мені було ніколи їх виполювати… Знайома картина? Але ж та виполює їх, а ти ні. Ось у чому різниця. Вона постійно очищає свій город від зайвого і шкідливого і отримає гарний урожай. Ти ж, отримаєш урожай набагато менший і по якості — слабший.

    Тому й ненавидиш роботящу сусідку, бо завидуєш їй. А не дивишся на те, що вона і раненько встане і пізно ляже, а все трудиться у себе на городі… До речі, і в однієї, і в другої господарки, у грунті на ділянці, сімен бур’янів майже однакова кількість. (У дбайливої — трохи менше). 


Сповідування гріхів

Ось так і праведники з грішниками різняться. Праведна душа постійно кається, сповідуючи гріхи свої і не дає гріхам укорінитися у своїй душі. А грішна — легковажно не звертає уваги на голос власної совісті й гріхи. Вони, як той бур’ян укорінюються в ній, розростаються. Іноді ця душа і бачить, до чого вона довела себе, та вже немає сил щось змінити на краще. Зла на саму себе і особливо на праведників, стає все більше агресивною і нахабною, захищаючи себе і помиляється. Бо так діючи, викликає все більшу відразу серед ближніх. Таким чином шкодить собі. Хто ж буде підтримувати добрі стосунки зі злою людиною? Тільки безумний. Навіть такі ж самі грішні, не знаходять спільної мови між собою. Завжди, у їхньому середовищі, виникають конфлікти, непорозуміння та ненависть.

Висновок

Це люди, які перебувають у темряві зовнішній. Написано: «Праведник в очах грішника — мерзота. Грішник в очах праведника — мерзота». Знайте це і не дивуйтеся ворожнечі праведних і грішних.

Окрім того, праведність, це обов’язково рух від грішної суті до святості. Без руху праведності не буває. Інакше б, кожен грішник, який помер, був би праведником. (Гріхів же не робить? Так?). Ні, він хоч і помер, але у гріхах. «Кожен отримає в залежності від того, що він робив живучи в тілі, добре, а чи зле».

І ще: «Від часів Івана Христителя й по нині, Царство Боже зусиллям отримується і всякий, хто прикладає зусилля, отримує його». Ось так, друзі.


Причина такого стану нашого українського люду

Священики! Фарисеї і лукаві служителі, які шляхом омани душ людських, лукавством та лестощами, запевняють, що вони «православні», а всі інші — ні. Вони зовсім не навчають своїх прихожан істині, але утримуючи їх у цілій системі обрядів «святих отців» і «таїнств» аби тільки ті приносили гроші. Це головна їхня мета — прибуток. Ось причина постійних страждань українського народу, де й спостерігається вічний плач і скрегіт зубів. До речі, гріхи тут уживаються так наче норма, ніхто їх не викриває належним чином. Люди, хоч і сповідуються, але відійшовши від сповіді, тут же забувають своє покаяння і продовжують грішити як і раніше. Це відбувається тому, що священики не викривають таких, не відлучають їх від церкви. Бояться втратити прихід і частину прибутків. Вони не зацікавлені навчати прихожан. Бо знайдуться такі, які звернуть увагу на відхилення від ісини, від волі Божої і вимагатимуть дотримання заповідей Христових.


Ще одне цікаве дослідження

Деякі особи відмовляються йти у зібрання, пояснюючи це тим, що у церквах є грішники, або священики, які ведуть себе не достойно вчення Христового. Але ж церква це зібрання учнів Іісуса Христа, це своєрідна школа навчання. А у школі є і перший клас і десятий. У кожному класі є відмінники, середняки й відстаючі. Є, також і різні учителі — від Бога і ті, що випадково зайняли це місце… Тому, ви мусите усвідомити власну мету, чого ви йдете до церкви? Хочете навчатися, то вчіться і не вдавайтеся до осудження інших. Вони також, поки що очищаються і для того й прийшли у зібрання (церкву).


Пильнуйте, живучи в тілі.

    Схильність людини до гріха була, є і буде, доки вона живе у тілі. Гріхи входять у людину через її плоть (очі, вуха, розум, нюх, дотик, бажання) як через широкі ворота. Тому і неможливо душі людини увійти в Царство Небесне поки вона перебуває в тілі. Царство де немає бісів, у тілі людини, неможливе, оскільки дух бажає противного плоті, а плоть бажає противного духу. Але можливо людині бути праведною і перебувати у Царстві Божому живучи в тілі (у царстві любові). Оскільки написано: «Праведний вірою житиме». Ця душа перейшла від смерті до життя і на суд не приходить… Це постійний труд над собою і панування над своїми плотськими вадами. Це суд над власними гріхами. Праведники постійно самі себе судять по Божому законодавству. Не духовні люди не відчувають і не бачать межі між праведністю і гріхами. Вони живуть не очищаючися від своїх гріхів.


Досягайте своєї мети

Наприклад ви прийшли спасатися від власних гріхів, то вчіться по слову Божому, а церкву використовуйте для власного очищення від гріхів. Це подібно до того, якби ви рушили в дорогу і заходячи в автобус чи поїзд, не виясняєте того, який водій чи машиніст вас буде везти і які пасажири будуть поруч… Головне, що це водій і він доставить вас у призначений вами пункт. Як вам поводитися в транспорті, то вже більше залежить від вас. Уявімо, що у цьому автобусі прийнято курити та лихословити, зробіть зауваження, порушнику, якщо не допомагає — водію, якщо водій не вирішує конфлікту, а ще й сам бере участь у неподобствах, вийдіть від нього і пересядьте в інший автобус.

Не будуй на чужому

Наприклад ви, маючи знання істини прийшли у зібрання віруючих. Пам’ятайте, що тут хтось із служителів так попрацював, що люди прийшли і навчаються. Якщо вам здається, що дещо не так, тоді скажіть про це священику. Але не руйнуйте зібрання, не намагайтеся будувати на чужому фундаменті. Створіть своє зібрання, запросіть людей і навчайте правильно, по істині! Не судіть та не судимі будете.

І хай благословить вас Господь у пізнанні істини і у добрих ділах, на що ви і створені.

17.01. 2019 р.                                                Раб Божий Михаїл.

Сайт: myhayl.com.ua

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

%d такие блоггеры, как: