Меню Рубрики

Хрещення у воді в покаяння

   З чого починається хрещення? 

Усвідомте свою гріховність, не ховайтеся самі від себе

  Слово Боже свідчить про хрещення, як свідомий перехід від життя грішного, до життя праведного – вічного.

Віра в Іісуса Христа, як Сина Божого, є обов’язковою умовою для хрещення того, хто його приймає  Діян.8.37.  Тому що – віра від сухання, а слухання від слова Божого.  Рим. 10. 17.  Тобто, хрещення у воді, це покаяння у власних гріхах особи, що хреститься, усвідомлення і визнання своєї гріховності, та обіцянка Богу доброї совісті. 1 Петр. 3. 21.  Мф. 3. 7, 8,11.

Зокрема, дійство хрещення з повним зануренням свідомої людини у воду, яке виконують ті, що у народі називаються «протестантами» — правильне.

У хрещенні водою неприпустима формальність

 Хрестити немовля, малолітню дитину, чи ненавчену початкам учення Христового    (євр.6. 1,2.), дорослу людину – це значить обійти головні умови хрещення, а також проігнорувати заповідь Господню, яка гласить: Ідіть і навчіть всі народи, хрестячи їх в ім’я Отця і Сина і Святого Духа, навчаючи їх дотримуватись усього того, що Я повелів вам. Мф. 28. 19,20.  Ос. 4. 6-11.

 Першою перешкодою для хрещення і є відсутність віри в Іісуса Христа. Діян. 8.37. Оскільки немовля не має віри , а ні  здатності творити добрі плоди покаяння, ні розуміння власної гріховності. Як правило, замість немовляти, відповідає на запитання священика дорослий. Це неприпустимі речі. Так не можна діяти.

Але замінити будь — кого у покаянні неможливо тому, що: „Один посередник між Богом та людиною – чоловік Христос Іісус”. Тим. 2. 5.       

А ще і тому, що: „всім нам належить з’явитися на судилище Христове, щоби кожному отримати відповідно тому, що він робив живучи в тілі – добре, чи зле”.  (це відповідальність!). 2 Кор. 5, 10.

Крім того ручатися за іншу людину не радить слово Боже. Притчі 6. 1,5; 20.16; 27.13.

Давати гроші за хрещення, або брати – гріх! Діян.8.18-24                                        Написано: „Даром отримали – даром давайте”. Мф. 10. 8.

Якщо ж вчинити всупереч написаному, тоді настає відповідальність перед Богом за всі гріхи, вчинені навіть в дитинстві, оскільки вікової границі відповідальності тоді не існує. Звідси можна сміливо робити висновок, що нещастя народу зпровоковане у великій мірі порушеннями заповідей Христових, оскільки написано про тих, хто причащається — так:

„ – хто приймає недостойно (Мф. 3. 8) хліб і чашу Господню, винний буде проти тіла і крові Господньої. Хай випробовує себе людина і таким чином їсть і п’є. Бо хто їсть і п’є недостойно, той їсть і п’є осудження собі”.  (А діти ж причащаються…)  1 Кор. 11. 27.     2 Кор. 13. 5.

         Дійство хрещення треба розуміти всім учасникам

  Досить часто, обидві сторони дійства хрещення, навіть приблизно не усвідомлюють відповідальності, та суті своїх дій. Крім того, деякі священики помилково вважають, що одночасно з хрещенням у воді відбувається і хрещення Духом Святим .., а це буває досить рідко. (Читайте уважно пильнуючи, що і в який час відбувалося, у таких місцях Євангелія Нового Завіту як:  Мф. 3.11,16;   Діян. 1.8;  2. 1-18;   8. 16,17; 38,39;   10.44-48;   19.2-7. І т.д.

Пильнуйте читаючи і розмірковуйте. Будьте уважними.

Тут, за цими адресами, можна спостерігати за ознаками, які супроводжують хрещення Духом Святим.   Треба уважно читати Євангеліє.   

 З таким поняттям, як  хрещення вогнем можна ознайомитися в 1 Петра 4. 12.

Початки вчення Христового, що у посланні Ап. Павла до Євреїв 6 Гл.1,2.              Чи розумієте що це означає? прочитайте однойменну роботу на сайті і  вивчіть її.

Вигадки людські у хрещенні — неприпустимі

 Щодо хрещення рукою, то це вигадка людська, тому  що: „Бог… не в рукотворних храмах живе і не вимагає служіння рук людських”. Діян. 17. 24,25.

Звідси ще один висновок — Бога не шукайте в збудованих людськими руками храмах.

Але написано: „…ви храм Божий, і Дух Божий живе в вас…” 1 Кор. 3.16.

„Якщо ж хто Духа Христового не має, той і не Його”. Рим.8. 9.

                  Старанно вибрав з Нового Заповіту раб Божий Михаїл 15. 12. 2009р.

Сайт: myhayl.com.ua

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

%d такие блоггеры, как: