Меню Рубрики

Фарисейство

Причини фарисейства

    Висвітлю деякі аспекти фарисейства в Українській «православній» церкві, де в якій мірі — недавнього відгалуження та спадкоємиці традицій російської православної церкви.

На це хтось із законників сказав Йому: Учителю, говорячи це, Ти і нас ображаєш. Лк. 11.45.

    Вважаю, що треба спочатку висвітити причини появи цього явища. До керівних постів у церкві завжди прагнуть втрапити нечестиві люди. Вони, як правило, пробиваються і успішніше від праведників, заради великих прибутків і великої влади.

Це і є ВОВКИ В ОВЕЧІЙ ШКУРІ 


(Цю роботу я досить часто оновлюю свіжою інформацією).


Цей світ противиться Христу. 

    Справжнім священикам отримати звання пастиря чи єпископа досить проблематично і в фарисейській церкві, просто неможливо. Але у «православних» церквах панує якраз фарисейство і особи з меркантильними намірами досить швидко випереджають праведників. (Особливо тоді, коли в церкві заблоковані механізми очищення). Слово ж Боже, якщо його дотримуватися, надійно блокує такі навіть спроби. (Читайте уважно Новий Заповіт і ви, якщо душі ваші не лукаві, це побачите).

(Надіюся на виключення у цій ситуації в ПЦУ). Час покаже…

Як диявол і сатана проникають у церкву

          Читайте уважно Об’явлення Івана Богослова 2 і 3 главу і ви це побачите у               більшості церков Божих.  

    Тому, аби оминути це блокування, ціла низка нечестивих людей, створила механізми обходу істини. Створила їх так, щоб для ненавчених істині людей, це було непомітним. На протязі двох тисяч років, фактично невпинно, паралельно з розповсюдженням слова Божого, створювалися такі вчення. Вони були і є нині, зручними для омани людських душ. Наприклад «Вчення святих отців» — фальшивка на діяння Святих Апостолів. Або Закон Божий православної церкви — фальшивка на Біблію! І в першому і в другому випадку, грубо порушена заповідь не додавати і не віднімати від слова Божого. На цьому «фундаменті» й укріпилася російська «православна» церква-домовина в Україні!!!  (Читайте роботу: «Церква-домовина в Україні»? А також: «Для тих, що вважаються православними»). 

Тож проаналізуйте, зробіть висновки…   відокремтеся від неї і пильнуйте!!!

… упав, упав Вавилон, велика блудниця; він зробився житлом бісів і пристановищем усякому нечистому духові, пристановищем усякому не­чистому й огидному птахові; бо лютим вином блудодіяння свого вона напо­їла всі на­роди, 3 і царі земні любо­діяли з нею, і купці земні розбага­тіли від великих розкошів її.

4 І почув я інший голос з неба, який говорив; вийди від неї, народе Мій, щоб не брати вам участі у гріхах її та не зазнати покарань її; 5 бо гріхи її дійшли до неба, і Бог пригадав не­правди її. 6 Відплатіть їй так, як і вона відплатила вам, і удвічі відплатіть їй за ділами її; у чаші, в якій вона готувала вам вино, приготуйте їй удвічі. 7 Скільки славилася вона і розкошувала, стільки зав­дайте їй мук і скорбот.  Одкр. 18. 2-7.


Висновок!

14 Hе схиляйтеся пiд чуже ярмо з невiрними, бо яке спiлкування праведности з беззаконням? Що спiльного у свiтла з темрявою? 15 Яка згода мiж Христом i Велiа­ром? Або яка спiвучасть вiрного з невiрним? 16 Яка сумiснiсть храму Божого з iдолами? Бо ви — храм Бога Живого, як сказав Бог: «Оселюся в них‚ і ходитиму в них‚ i буду їхнiм Богом, i вони будуть Моїм народом. 17 I тому вийдiть iз середовища їхнього i вiдлучіться, — говорить Господь, i не доторкайтесь до нечистого, i Я прийму вас. 18 I буду вам Отцем, i ви буде­те Моїми синами i дочками,» — говорить Господь Вседержитель. 2 Коринт. 6.14.

І не беріть участі в безплідних ділах темряви, але і викривайте. Ефес. 5.11.

Тому ПЦУ мусить очиститися від усякого роду вигадок і викрити порушення заповідей Божих фарисейською російською церквою. Для України це благодать Божа, а для Росії — духовний нищівний удар по фарисейству та порушеннях заповідей Господніх. Від такого удару вона навряд чи оправиться, бо до таких перемін не готова. 


Нескладно побачити підробки. Вони очевидні!

    Слово Боже застерігає щодо додавання чого б то не було до нього, або віднімання. У цьому якраз і криється весь секрет і різниця між істиною та лжевченнями, між пророками і лжепророками. На додаванні, або відніманні від слова Божого й базується фарисейство, а ще на двоєдушності, лукавстві: говорять одне, а роблять зовсім інше…

Вихід зі становища

   Вчитися у Господа Іісуса Христа, через Новий Заповіт, виконувати Божу волю і будете захищені від фарисейського обману! Тільки через вивчення Нового Заповіту досягнете надійного захисту від фарисеїв!!!  Тільки через Господа нашого і Спасителя Іісуса Христа спасемося.

Божа воля: «Цей є Син Мій улюблений, в Якому Моя блага воля. Його слухайтеся».

   Надіюся, що Митрополит Епіфаній зробить рішучий крок до очищення від традиційного московського фарисейства. (зверніть увагу на такі роботи як: «Церква-домовина в Україні», та «Дволикі Януси»). 

Бачите, яку любов дав нам Отець, щоб нам називатися і бути дітьми Божими. Світ тому не знає нас, що не пізнав Його.

Тепер все нове! Чи це так насправді?

   Надіюся, що коли в особі Філарета ми бачили Старий завіт, то в особі Епіфанія побачимо Новий Заповіт. (Робота «Старий закон і Новий заповіт» добре демонструє те, які переміни мусять відбутися у Церкві).

Бо ви до цього покликанi: тому що і Христос постраждав за нас, залишивши нам приклад, щоб ми йшли по слідах Його. 1 Петра 2.21.

а хто до­тримує слово Його, в тому істинно любов Божа здійснилася; з цього пізнаємо‚ що ми в Ньому. 6 Хто говорить, що перебуває в Ньому, той повинен вчиняти так, як Він чинив. 1 Івана 2.6.

Як був забезпечений Іісус для Свого служіння?

19 Тоді один книжник, підійшовши, сказав Йому: Учителю, я піду за Тобою, куди б Ти не пішов. 20 І каже йому Ісус: лисиці мають нори і птахи небесні — гнізда, Син же Людський не має де голови прихилити. Матв. 8. 19-20.

Він не мав а ні колісниць, а ні маєтків, а ні офісів… А мав би, аби тільки поклонився дияволу.  Знову бере Його диявол на дуже високу гору і показує Йому всі царства світу і славу їхню, 9 та й говорить Йому: це все Тобі дам, якщо, впавши, поклонишся мені. 10 Тоді Ісус говорить йому: відійди від Мене, сатано, бо написано: Господу Богу твоєму поклоняйся і Йому Єдиному служи. 11 Тоді залишив Його диявол, і ось ангели приступили й служили Йому. Матв. 4. 8-11.

Епіфаній, стань подібним Іісусу Христу для служіння Йому.

Улюблені! Ми тепер діти Бо­жі, але ще не відкрилося, що будемо. Знаємо тільки, що‚ коли відкриється, будемо подібні до Нього, тому що побачимо Його, як Він є. 3 I кожний, хто має цю надiю на Нього, очищає себе, бо Він чис­тий… 1 Івана 3.2.

      Так і кожний з вас, хто не зречеться усього свого майна, не може бути Моїм учеником. 34 Сіль — добра річ; але якщо сіль утратить силу, то чим осолиться? 35 Ні в землю, ні на гній не придатна; геть висипають її. Хто має вуха слухати, нехай слухає! Луки 14. 33-35.

42Ісус же, покликавши їх, сказав їм: ви знаєте, що ті, яких називають князями народів, панують над ними, і вельможі їхні володіють ними. 43 Але між вами нехай не буде так: хто хоче бути більшим між вами, нехай буде вам слугою. 44 І хто хоче бути першим між вами, нехай буде всім рабом. 45 Бо і Син Людський не для того прийшов, щоб Йому служили, але щоб послужити і віддати душу Свою за визволення багатьох. Марк. 10.

І ще, факти з церковного життя.

Я двічі спостерігав на протязі місяця в КДА ПЦУ (за сім своїх відвідувань) картину, коли на прийом до митрополита приходили поважні гості — один раз з кінокамерами, а вдруге, 22.03.2019 р. — з картинами… Їх приймали зразу ж… Це я бачив, прийшовши задовго до них та чекаючи прийому… Зрівнюємо з написаним:

Брати мої, майте вiру в Iсу­са Христа, нашого Господа слави, не зважаючи на особи. 2 Бо, якщо у зiбрання ваше ввiйде людина iз золотим перснем, у багатому одязі, увiйде ж i бiдний у старому одя­зі, 3 i ви, дивлячись на одягне­ного у багатий одяг, скажете йому: «Тобi добре сiсти тут», а бiдному скажете: «Ти стань там або сiдай тут, бiля моїх нiг»‚ — 4 то чи не по­дiлилися ви в собi i чи не стаєте суддями з недобрими думками? 5 Послухайте, брати мої улюбле­нi: хiба не бiдних обрав Бог бути багатими вiрою i спадкоємцями Царства, яке Вiн обiцяв тим, що люблять Його? 6 А ви зневажили бiдного. Хiба не багатi утискують вас i хiба не вони тягнуть вас на суди? 7 Хiба не вони зневажають те добре iм’я, яким ви називаєтесь? Яків 2. 1-7.

Там де немає Божої любові, чудеса не відбуваються.

Я не дочекався прийому — для мене часу не знайшлося… але тричі передав через служителів Митрополиту Епіфанію ПЦУ роботи-відкриття, які можуть стати приводом для очищення Церкви в Україні від московського фарисейства. Чи скористається? 

Мене не гнали, але й прийняти не поспішали, хоча я дав знати в секретаріаті , що чекаю наполегливо. Відправляли від секретаря до викладача Нового Завіту і навпаки… Я мав надію, що зреагують належним чином. Правда, я і відчув, що чекають, поки я піду звідти… Чекали… Питали, чого я чекаю? А деякі культурно виряджали з приміщення: «Помоліться за мене у монастирі… Там якраз служба йде (був перший день посту)». Я виходив, молився і знову повертався, бо справа була державної ваги… треба було негайно навчати «православних», які до президентських виборів в Україні ставилися як до задоволення від шоу-програм. А головні кандидати мали за мету — власне збагачення.  Як достукатися???

Чи це не фарисейство?

10 Блаженні гнані за правду, бо їхнє є Царство Небесне. 11 Блаженні ви, коли ганьбитимуть вас і гнатимуть, і зводитимуть на вас усяке лихослів’я та наклепи — Мене ради. 12 Радійте і веселіться, бо велика нагорода ваша на небесах. Так гнали і пророків, які були до вас. Матвія 5 гл. (Схоже, що нині, в кінці березня, і мені така участь уготована після декількох відвідин КДА ПЦУ де я вперше побував за 25 днів раніше. А шкода, що не прийняли… Поки що…).

Братолюбнiсть нехай перебуває мiж вами. 2 Гостинности не забувайте, бо через неї деякi, не знаючи, гостинно при­йняли ангелiв. Євр. 13.2.

Очевидно, що заповідь: «Не забувайте гостинності до подорожніх» не виконується…

Перелік головних робіт

«Сенсація початку третього тисячоліття», для очищення Церкви Божої та підняття авторитету України. Відкриття сильне і йому подібного, я не знайшов в Інтернеті. 

«Старий закон і Новий Заповіт» основа реформи Церкви в Україні.

«Євангельські назви» аби Церква в Україні очистилася від вигадок.

«Для тих, що вважаються православними».  

«Церква-домовина в Україні».

«Яка віра найправильніша?».

«Дволикі Януси».

«Стратегія» (Цієї роботи на сайті немає) і багато інших, що на сайті.

Так само й Президенту України П. Порошенку, на початку березня 2019 р. (перед президентськими виборами), дав письмові пропозиції в роботі «Стратегія». Щодо його покаяння та передачі 90% «нажитого непосильним трудом» у бюджет України, заради зміни ситуації в Україні від корупції до нормального життя держави. Це і добрий приклад, і справедливість, і утримання стабільної ситуації в державі. А також підняття рейтингу України у світовій спільноті.

Чи погодяться Порошенко й Епіфаній? Дай Боже їм мудрості!

Мудрiсть же ми проповiдуємо мiж довершеними, але мудрiсть не вiку цього i не володарiв вiку цього скороминучих7 а проповiдуємо премудрiсть Божу, таємну, приховану, яку призначив Бог перед вiками для слави нашої, 8 якої нiхто з князiв вiку цього не пiзнав; бо якби пiзнали, то не розіп’яли б Господа слави. 9 Але, як написано: «Hе бачило око‚ i вухо не чуло, i на серце людини не приходило те, що Бог приготував тим, хто любить Його». 10 Hам же Бог вiдкрив це Духом Своїм; бо Дух усе досліджує, i глибини Божi. 11 Бо хто з людей знає, що є в людинi, крiм духа людського, який живе в нiй? Так i Божого нiхто не знає, крiм Духа Божого. 

12 Ми ж прийняли не духа свiту цього, а Духа вiд Бога, щоб знати дароване нам вiд Бога, 13 що i сповiщаємо вам вивченими словами не вiд людської мудрости, а вивченими вiд Духа Святого, порiвнюючи духов­не з духовним. 14 Душевна людина не приймає того, що вiд Духа Божого, бо вона вважає це безумством; i не може зрозумiти, тому що про це треба судити духовно. 15 Духовний же судить про все, а про нього нiхто не може судити. 16 Бо хто пiзнав розум Господнiй, щоб мiг пояснити його? А ми маємо розум Христів. 1 Кор. 2. 6-16.

Написано про Іісуса Христа, яким Він був…

Ось, раб Мій буде благоуспіш­ний, підніметься і піднесеться, і звеличиться. 14 Як багато хто дивувався, дивлячись на Тебе, — настільки був спотворений більше за будь-яку людину лик Його, і вигляд Його — більше за синів людських! 15 Так багато народів приведе Він у здивування; царі закриють перед Ним уста свої, тому що вони побачать те, про що не було говорено їм, і узнають те, чого не чули. Ісаї. 52.

[Господи!] хто повірив чутому від нас, і кому відкрилася сила Господня? 2 Бо Він зійшов перед Ним, як пагін і як паросток із сухої землі; немає у Ньому ні вигляду, ні величі; і ми бачили Його, і не було у Ньому вигляду, який приваблював би нас до Нього. 3 Він був знехтуваний і умалений перед людьми, муж скорбот, що пізнав болісті, і ми відвертали від Нього лице своє; Він був зневажуваний, і ми ні у що ставили Його. Ісаї 53. 1-3.

Як служилося Іісусу Христу?

 Була там криниця Якова. Ісус, утомившись з дороги, сів біля криниці, а було близько шостої години. 7 Приходить жінка з Самарії набрати води. Іван 4.6.

Зверніть увагу, друзі, не було в Іісуса колісниці.

Та й у Єрусалим Він в’їжджав на ослику, якого відв’язали учні (свого не було…).

(А на чому їздять патріархи та архієреї нинішні? Можливо вони важніші???).

Якщо хто з вас думає бути муд­рим у свiтi цьому, той будь безум­ним, щоб бути мудрим. 19 Бо муд­рiсть свiту цього є безумство перед Богом, як написано: «Вiн ловить мудрих у хитрощах їхнiх». 20 I ще: «Господь знає мiркування мудрецiв, що вони марнi». 1 Кор. 3. 18-20.

   Господи, очисти Україну від вовків в овечій шкурі. Яви милість Твою до українського народу. Господи, помилуй нас і спаси по великій милості Твоїй.

27.02.2019 р.                                              Раб Божий, нічого не вартий, Михаїл.

Сайт: myhayl.com.ua

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

%d такие блоггеры, как: