Меню Рубрики

Моліться, просіть і дасться вам…

І я скажу вам: просіть, і дасться вам, шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам,  бо кожний, хто просить, одержує, хто шукає, знаходить, хто стукає, тому відчиняють.  Який з вас, батьків, коли син попросить у нього хліба, подасть йому камінь? Або, коли попросить риби, подасть йому змію замість риби?  Або, якщо попросить яйця, подасть йому скорпіона?  Отже, якщо ви, будучи злими, вмієте добрі дари давати дітям вашим, то тим більше Отець Небесний дасть Духа Святого тим, хто просить у Нього. Лк. 11. 9-13.

Як розуміти слово Боже?

Моліться і хай молитва ваша буде попереду всіх ваших дій. Звичайно, що потрібно молитися духом. Інакше не вдасться молитвою тільки власного розуму висловити усі бажання перед Богом. То ж як говорив Святий Апостол Павло: «Що ж робити? Буду молитися духом, буду молитися i розумом; буду спiвати духом, буду спiвати i розумом». 

Слово про пустелю

Наприклад, як розуміти слова Євангелія від Матвія з глави 3 ?

У ті дні приходить Іван Хреститель і проповідує в пустелі Юдейській,  і каже: покайтеся, наблизилось бо Царство Небесне.  Бо Він є Той, про Якого сказав пророк Ісая: глас волаючого в пустелі: приготуйте путь Господеві, прямими зробіть стежки Йому.  Як ви вважаєте, що то була за пустеля і до кого звертався Іван Хреститель?

Іван Хреститель звернувся у пустелі до когось зі словами: «Покайтесь, бо наблизилось Царство Небесне…». Кому каятися в пустелі? Піску чи скорпіонам? Мабуть же до людей слово? Але люди не в пустелі живуть… Отже він був серед людей, які подібні пустині, і серця яких подібні кам’яним… Господь через пророка говорить: «І дам вам серце нове, і дух новий дам вам; і візьму з плоті вашої серце кам’яне,­ і дам вам серце плотське».  Єзекиїль 36.26. На скрижалях кам’яних були накреслені слова закону… Отже, що малося на увазі?

Яким чином говорив диявол до Іісуса?

Далі, у главі 4 від Матвія знову мова йде про пустелю… Тоді Іісус виведений був Духом у пустелю, щоб спокушав Його диявол.  І постував сорок днів і сорок ночей, і наостанку зголоднів.  Що це за пустеля? І яким чином спокушав Його диявол?

Євангеліє від Матвія 4 глава з 1 по 11 вірш.  І, приступивши до Нього, спокусник сказав: якщо Ти Син Божий, скажи, щоб каміння це хлібами стало.  Він же сказав йому у відповідь: написано: не хлібом єдиним житиме людина, але всяким словом, що виходить з уст Божих.  Тоді узяв Його диявол до святого міста і поставив Його на крилі храму,  та й каже Йому: якщо Ти є Син Божий, кинься вниз, бо написано: ангелам Своїм заповість про Тебе, щоб оберігали Тебе, і на руки візьмуть Тебе, щоб не спіткнувся об камінь ногою Твоєю.  Сказав же йому Іісус: написано також: не спокушай Господа Бога твого.  

Знову бере Його диявол на дуже високу гору і показує Йому всі царства світу і славу їхню,  та й говорить Йому: це все Тобі дам, якщо, впавши, поклонишся мені.  Тоді Іісус говорить йому: відійди від Мене, сатано, бо написано: Господу Богу твоєму поклоняйся і Йому Єдиному служи.  Тоді залишив Його диявол, і ось ангели приступили й служили Йому.

Подумайте — хіба не в думках Іісуса відбувалася боротьба з дияволом? Ось так і нам належить боротися з диявольськими думками, які входять в наш розум, аби спокусити нас на гріх… Зверніть увагу й на прийом Іісуса Христа проти диявола-спокусника. Іісус відігнав його словами: « відійди від Мене, сатана, бо написано: Господу Богу твоєму поклоняйся і Йому Єдиному служи». (Поступайте так як Він поступав. Ідіть слідами Його). Отже — моліться і ваша молитва упасе вас від диявольських думок, вірою утримає вас у праведності та святості.

Гріх чатує над тобою…

якщо ти робиш добре, то чи не піднімаєш обличчя? (Бог створив людину на добрі діла), а якщо не робиш доброго, то біля дверей гріх лежить; він тягне тебе до себе, але ти пануй над ним. Буття 4.7. То ж — пильнуйте!

Популярные записи

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

%d такие блоггеры, как: